Twins Effect (2003.)

The Twins Effect PosterZemlja: Hong Kong
Trajanje: 107 minuta
Režija: Dante Lam, Donnie Yen
Uloge: Gillian Chung, Ekin Cheng, Edison Chen, Maggie Lau, Jackie Chan

Jučer navečer je Nov@ TV prikazala dva relativno zanimljiva kandidata za ovaj blog. Prvi je bila hongkongška horor komedija Twins Effect o dvjema progoniteljicama vampira. Drugi je bio SF horor The Puppet Masters, ekranizacija romana Roberta E. Heinleina o invaziji vanzemaljaca-parazita.

S obzirom da sam ljen, htio sam napisat sam jednu recenziju. No, dok me frendica luda za vampirima žicala za komentar hongongške komedije, osobno sam puno više naginjao The Puppet Masters. Kak sam ja džentlmen, sad bute dobili dve recenzije umjesto jedne. Očekujem za to barem tri djevice i znatnu svotu na svom bankovnom računu.

O čem se radi?

Twins Effect je ne baš zanimljiv film o lovcima na vampire u Hong Kongu. Kako to već ide sa lošim filmovima, da je mrtav ozbiljan, bio bi smiješan. No, s obzirom da bi i sam htio biti vickast, a loš je, ispada sam dosadnjikav. No, neke elemente Twins Effect vrijedi istaknut:

Glavne junakinje – Dvije preslatke male Azijatkinje koje su u stvarnosti navodno nekakve teen-pop zvijezdice u Hong Kongu. To je valjda i razlog općenitog “HAPY! HAPY! BED ENGRISH GO GO FUNN!” stila filma. Twins Effect je tolko vesel i pozitivan da sam htio nekog zadavit, pa makar i sebe. U usporedbi s njim, Blade Trinity se čini kao komorna melodrama.

Charlene Choi i Gillian Chung u Vampire Effect
Charlene Choi i Gillian Chung u Vampire Effect

Razbijena stakla – Već u uvodnoj sceni borbe u putničkom vagonu bude polomljenog prozora kolko ih nisam vidio otkad su Van Helsing i Puniša Mali raznijeli sve prozore vampirskog dvorca.

Vampirski serum – ovo mi je bila jedna prilično dobra ideja u filmu. S obzirom da obični smrtnici ne mogu pobjedit vampire (osim ak nisu Jackie Chan, al na njega ću se vratit), lovci moraju popiti vampirski serum koji ih na sat i pol vremena učini moćnima poput njihovih besmrtnih protivnika. Kvaka je u ovome: ako nakon tog vremena ne popiju protuserum, i sami će postati vampiri. Kul ideja, al po meni nedovoljno iskorištena s obzirom da je film više išao na zezanciju.

Vampiri – postoje dvije vrste vampira. Jedni su zla krvožedna čudovišta. Svi su redom bijelci. Drugi su pak simpatični, duhoviti, dobri i nepogrešivo Azijati.

Princ Kazaf – vođa dobrih vampira. Lijes mu ima ugrađen stereo sistem i neonke. Koristi trovremenski Taft.

Jackie Chan – ima malu ulogu u filmu. Nije baš preveč zanimljiva, osim samim time kaj je to Jackie Chan. Najveći uspjeh mu je kaj bez pomoći vampirskog seruma porazi dva vampira nafikavši ih antidepresivima. Oni na to krenu plesat ludi tehno rock’n’roll.

Reko sam vam da je film “HAPY! HAPY! BED ENGRISH GO GO FUNN!”.

Naravnoučenije

Tja, barem nije dosadan ko Bloodrayne, film tolko zamoran da ga ni Kristanna Loken nije mogla spasit od dosade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.