The Room (2003.)

The Room PosterZemlja: SAD
Trajanje: 107 minuta
Režija: Tommy Wiseau
Glume: Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero, Philip Haldiman, Carolyn Minnott

“I’m so happy to have you for my best friend and I love Lisa so much.”

The Room je ljubavna melodrama istrgnuta sa stranica Moje istine i genetički modificirana fotkama elijena iz Astro Magazina. Tragični junak ove priče je Johnny – sintetički android iz Istočnoeuropske Republike kojeg valovi tranzicije naplave u San Francisco. On je pošten, iskren i odan što znamo jer nam to ponavljaju svi likovi filma uključujući i gospođu u godinama koja prekine svoje hvalospjeve Johnnyu samo kada obznanjuje da umire od raka.

Johnny je u vezi sa zlicom-pakosnicom Lisom koja ne cijeni ljubav Johnnyevog sasušenog nemrtvog srca nego ga na svakom koraku vara i laže. Ona stoga prekine s njim tako da pristane na njegovu bračnu ponudu, slaže mu da je trudna, optuži ga za silovanje i prevari ga sa njegovim najboljim prijateljem Markom koji je, jadan ne bio, nemoćan pred nasrtajima njezine vagende.

Tommy Wiseau i televizor - The Room
Dramatični obračun Tommy Wiseaua i televizora u The Room

The Room je autobiografsko remek-djelo Tommya Wiseaua. Redatelj, scenarist, producent i milenijski avatar Gozera, Tommy si je skromno dodijelio i glavnu ulogu te odmah potom snimio tri scene seksualne prokreacije sa pupkom zemaljske ženke. Njegov nam film nudi jedinstveni uvid u misaone procese reptiloidnih infiltratora sa Alpha Draconisa čije nerazumijevanje zemaljskih koncepata poput “dijaloga”, “drame”, “humora” i “glume” prkosi razumu, prirodu i bogu. Od svih trash filmova koje sam pogledao – a njih ima – ovaj je možda najimpresivniji.

Pogledati The Room znači suočiti se Tommyevom vizurom i vizijom. To je Lynchovski nerealno iskustvo u kojem se, poput kozmičkog Rorschachovog testa, naziru nehumana obličja entiteta koji nas motre skriveni u mraku između zvijezda.

https://www.youtube.com/watch?v=EE6RQ8rC8hc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.