Moje Rikon predavanje: Atomski SF filmovi iz 1950ih

Rikon predavanje o atomskim SF filmovimaEdit: Zbog obiteljskih razloga, morao sam u zadnji tren otkazati svoj dolazak na Rikon. Jako mi je žao zbog toga jer sam se zbilja veselio predavanju ali trenutno me obitelj treba više od Riječana. Nadam se da ćemo se uskoro imati priliku družiti.

Volite li Fallout igre? Dabome da volite! Tko normalan ne bi želio živjeti u spaljenom svijetu post-apokaliptične pustoši, deformiranih mutanata i poludjelih robota?! Fallout igre dobar dio svoje inspiracije crpe iz niskobudžetnih SF horora iz 1950ih. Nerijetko snimljeni za male novce, ovi filmovi nude naizgled iskrivljeni a opet začudno istiniti odraz vremena atomskih testiranja, NLO histerije i hladnoratovske paranoje.

U Rijeci se već niz godina održava Konvencija fantastike Rikon. Ove jeseni ću u sklopu Rikona održati predavanje o američkim SF hororima iz 1950ih, filmovima poput Earth vs. the Flying Saucers ili Invaders From Mars. Predavanje će biti u petak, 14. listopada u 18h u dvorani 106. Kroz predavanje ću pokušati pružiti zabavni (Nadajmo se!) i zanimljivi (Možda!) uvod u svijet SF filmova 1950ih u kojima su muškarci bili pravi muškarci, žene prave žene, kukci divovski, vanzemaljci zli a cigarete zdrave za pluća.

Ako bude ikakvih promjena u programu, javit ću ih na svoju Facebook stranicu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.