Penny Dreadful (2014.)

Poster - Penny DreadfulZemlja: SAD, Velika Britanija
Kreirao: John Logan
Glume: Reeve Carney, Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett, Rory Kinnear, Harry Treadaway, Billie Piper Danny Sapani, Simon Russell Beale

Smještena u noć i maglu viktorijanske Engleske, Penny Dreadful je horor serija koja prati malu grupu istražitelja natprirodnih užasa. Timothy Dalton je afrički istraživač, Eva Green opsjednuti medij a Josh Hartnett američki revolveraš. Na moje veselje, serija ne staje na tom nego počne ubacivati likove iz viktorijanskih horor romana. Pa tako u gotičkoj atmosferi dekadencije, grijeha i mraka susrećemo Doriana Gray, Minu Murray, Abrahama Van Helsing i Viktora Frankenstein. U biti, serija je poput filma Van Helsing, ali daleko, daleko, DALEKO ljepše napisana.

Najveći problem Penny Dreadful je priča. Radnja započinje sa natprirodnom prijetnjom ali većinu vremena posvećuje okupljanju disfunkcionalnih protagonista u improviziranu obitelj. Za sad mi to ne smeta jer su glumci fantastični, naročito Timothy Dalton kao mračni pater familias te Eva Green sa svojim patentiranim Eva Green ludilom. Gledam prvu sezonu kao nulti nastavak League of the Extraordinary Gentlemen koji prikazuje nastanak grupe viktorijanskih čudovišta koja će se boriti protiv zla. Možda sam u krivu. O serijama je nezahvalno pisati jer se mijenjaju iz sezone u sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.