Night Hunter (1996.)

Zemlja: SAD
Trajanje: 86 minuta
Režija: Rick Jacobson
Glume:Don Wilson, Maria Ford

Kad RTL televizija pusti Night Hunter, B – akcić o vampirima (preveden kao Prokleta knjiga) mogu se sam nadat da će bit dovoljno blentav da ga iskomentiram za blog. Kad se glavni glumac tog filma mrtav ozbiljan naziva Don “The Dragon” Wilson, onda već mogu očekivat zabavu. A kad je ista Aždaja ujedno i *glavni producent* tog filma, onda znam da me čeka trash – fest.

O čem se radi?

Cutter (dotična Aždaja) je posljednji izdanak višestoljetne loze lovaca na vampire. Ali ne bilo kakvih vampira! Night Hunter vampiri mogu hodati po danu, otporni su na česnjak ili srebro (al ne i na lomljenje kičme) a nove vampire mogu stvarati sam za vrijeme pomraćine sunca. S obzirom na sve to, čovjek se zapita zakaj takva bića opće zvat vampirima, al dobro sad.

Uglavnom, Cutterova familija strada dok je on još mali pikač. Njihov frend ih izda vampirima e da bi mogao postati njihov Sluga i, možda, jedan dan vampir. Sad, ja sam mislio da vampiri trebaju Sluge poput Igora uglavnom da paze na njihova tijela tijekom dana. Čovjek se zapita zakaj bi vampiri otporni na danje svjetlo trebali takve Sluge, al dobro sad.

Mali Cutter izraste u velku Aždaju obučenu u crno koja sa luparom ide po restoranima i pred hrpom svjedoka ubija naizgled običnu rulju a zapravo vampire. Spletom okolnosti on otme mladu novinarku koju nastoji uvjeriti u svoju životnu misiju:
Novinarka: “Policija misli da si ti psihopat – ubojica obučen u crno koji ide sa luparom po restoranima i pred hrpom svjedoka ubija običnu rulju.”
Aždaja: “Ja nisam ubojica! Ja sam neshvaćen! Ja zapravo ubijam… vampire!”
Novinarka:”A kak ti znaš da je netko vampir? Zato kaj im smetaju srebro i češnjak?”
Aždaja: “KAK SI GLUPA! Pravim vampirima to ne smeta.”
Novinarka:”A – haaaaa…. Onda garant po tome kaj se zapale na suncu?”
Aždaja:”Zapravo, vampiri mogu hodati po danu ko i obični ljudi.”
Novinarka: “Errr…. da. I kak ih onda opće nalaziš?”
Aždaja:”Mističnim šestim osjetilom koje samo ja imam.”
Novinarka: “Oh, onda ti totalno vjerujem! Očito si u pravu!”

Kasnije vidite novinarku kak vodi slični besmisleni razgovor sa policajcima:

Novinarka: “Aždaja ubija vampire a ne ljude! Jeste pregledali tijela ubijenih?! Sigurno ima nešto čudno na njima!”
Policioner: “Pa… našli smo nekakav krvni poremećaj?”
Novinarka: “VIDITE? VIDITE?! Vampiri! Poremećaj krvi! Vampiri!”

Uglavnom, ima taj zli kralj vampira koji zgleda ko loša kopija Keanua Reevesa u Matrix-u i glumi još gore, ak si možete to predočit. On dovede četvoricu vampirskih lovaca iz inostranstva da srede Aždaju i privedu novinarku. Lovci su Pajac, Pajac, Pajac i FRANCUSKA SEKSI LEZBO – VAMPIRICA. Prva trojica umru na različite dosadne načine koji uključuju razne varijante lomljenja kičme. FRANCUSKA SEKSI LEZBO – VAMPIRICA pak popizdi na Aždaju jerbo joj je ubio ljubavnicu, isiše nasmrt jednog tipa u autu i pokuša zabrijat sa novinarkom. Na koncu pokuša zavest i Aždaju ali upucavanje tipovima joj nejde tak dobro ko ženama tak da je ovaj ubije. KROC! Ode kičma.

Tu negdje u radnju uskače i Neki Policioner koji povjeruje Aždaji nakon kaj i njega napadne vampir. Njih dvojica skupa upadnu u tajnu bazu kralja Keanua nakon čega padne i Policioner. Aždaja na to bijesno ubije i Slugu koji još uvijek prati kralja. Završni obračun uslijedi na krovu zgrade gdje kralj Keanu želi od novinarke napraviti vampirku (slučajno, baš je pomračina sunca). Kao i Neo ili Blade, i kralj Keanu izgubi svoje magične moći nakon kaj mu ukradete sunčane naočale. Aždaja to učini, baci Keanua sa zgrade i ode sa novinarkom u pomračinu sunca.

Night Hunter soundtrack ima više flamenko gitare nego Mariachi band. Glavna je tema totalno dobra – naročito kad ju čujete jedno deseti put za redom. Kaj se tiče režije, pri svakoj sceni tučnjave kamera se počne tolko trest da prvo opće ne kužite kaj se događa a onda vam pozli od tolkog micanja pa vas nije ni briga.

Naravnoučenije

Mmm… francuske seksi lezbo – vampirice!

(Originalno postano 13.06.2005.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.