Kingsman – The Secret Service (2015.)

Kingsman The Secret Service PosterZemlja: SAD
Trajanje: 129 minuta
Režija: Matthew Vaughn
Glume: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong, Taron Egerton, Samantha Womack, Sophia Boutella

Ovaj post je sam sebi najveći neprijatelj.

Redovito su mi najzabavniji oni filmovi koje pogledam bez predznanja i očekivanja. No sad kad smo svi ukopčani u grupni um interneta to je jako teško postići. Pišući o filmu poput Kingsman: The Secret Service zapravo umanjujem mogućnost ljudima da se ugodno iznenade poput mene.

E pa sad.

Prije puno sam godina pročitao strip Superman: Red Son Marka Millara – alternativno-povijesnu priču u kojoj Supermanova kapsula padne u Staljinov Sovjetski savez. Strip mi je bio odličan. Potom sam pročitao Millarov Wanted čije mi ga je bijedno pubertetsko provociranje ogadilo. Ekranizaciju njegovog stripa Kick-Ass sam zaobišao u širokom luku a na Kingsmana me jedva nagovorilo.

Baziran na Millarovom stripu The Secret Service, ovaj je film najzabavniji prequel Jamesa Bonda koji ćemo ikad dobiti. Priča prati klinca iz radničke klase koji trenira za špijuna tajne organizacije čije su manire i stil stigli ravno iz Goldfingera i Doctora No. Glumci su da se smrzneš: Michael Caine, Samuel L. Jackson, Colin Firth, Mark Strong… Redom glumci koji mogu čitati popis za dućan i imati punu pažnju publike.

Kingsman: The Secret Service je ciničan, smiješan, oduran i sentimentalan. Redatelj Matthew Vaughn uspješno održava ton negdje između posvete, parodije i meta-komentara avantura Agenta 007. Sve me to navodi na samo jedan zaključak: izgleda da ću ipak pogledati Kick-Ass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.