Elves (1989.)

ElvesZemlja: SAD
Trajanje: 89 minuta
Režija: Jeffrey Mandel
Glume: Dan Haggerty, Deanna Lund, Ken Carpenter

Kad recenziram loše filmove često preuveličavam njihove mane kako bi ih učinio zabavnijim. No postoje rijetki filmovi koji su toliko čudni, ludi i nevješti u svojoj izvedbi da svaka nova scena izaziva nevjericu: filmovi poput Starcrash ili Eliminators. Elves je tu negdje na nivou sa njima.

A sad vas molim za pažnju. Ovo će biti komplicirano.

Elves prati najstariju tinejdžerku na svijetu koja sa svojim drugaricama u neuspjelom vještičjem ritualu prizove božićnog vilenjaka iz šumskog tla. Taj ružni zeleni kepec pripada rasi nadljudi koju su stvorili nacistički genetičari. Jedan od tih znanstvenika se krije u mjestu radnje i slučajno je djed najstarije tinejdžerke na svijetu. On je i njezin otac koji ju je začeo u incestuoznoj vezi sa svojom kćerkom i njezinom majkom koja joj je polusestra.

Vilenjak je opsjednut najstarijom tinejdžerkom na svijetu i napada svakog koji ju ugrožava ostavljajući za sobom mrtva tijela i nordijske rune. I tu sad upada Grizli Adams. Sjećate se njega?! Grizli Adams – heroj naše mladosti! On je zaposlen u istoj robnoj kući u kojoj radi i najstarija tinejdžerka na svijetu. Kao bivši alkoholičar, bivši čuvar i bivši policijski detektiv koji je na fakultetu studirao nordijske rune, Grizli je pravi čovjek za obračun sa božićnim vilenjakom-ubicom. Ali ni to nije sve jer tu je i kult modernih nacista koji su uvjereni kako će kopulacija vilenjaka i najstarije tinejdžerke proizvesti Antikrista.

Ein Volk! Ein Reich! Ein Übermensch!

Ein Volk! Ein Reich! Ein Kepec!

Da li će nacisti provesti svoje zle nakane? Može li Grizli Adams spriječiti sotonsko parenje? Koliko je najstarija tinejdžerka zapravo stara? Pogledajte Elves i saznajte!

Nisam siguran koliko Elves zapravo želi biti ozbiljan jer teško je procijeniti horor komediju u kojoj nema ni strave ni humora. Znam samo je da je ovo predivan trash film i glavni razlog za ovaj blagdanski mini-ciklus. Neka vam Elves bude moj skromni božićni poklon.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*