200 post… i nagrada!

They Came From Beyond Space_01Prošle me godine poznanik prvi put uputio na natječaj “Matej Lovrić” portala fak.hr. Natječaj je to koji nagrađuje najbolje amaterske filmske recenzije. Nazvan je u znak sjećanja na preminuloga recenzenta i suosnivača portala Mateja Lovrića. Za natječaj sam se prijavio svojom recenzijom filma Jurassic World. Nijesam baš dobro prošao, pa sam tada nagrađen ispadanjem u prvom krugu selekcije. Nije važno. Jako sam sretan sa svojom recenzijom Jurassic Worlda. Stojim iza svake riječi koju sam napisao o tom groznom, ciničnom filmu.

Ovo proljeće mi je prijateljeva žena javila da će opet biti natječaj. Ne budi lijen, pa sam si ovaj put dao i vremena i truda da napišem podugačku (po mojim standardima, barem) recenziju distopijskog SF filma Logan’s Run iz 1976. sa Michael Yorkom, Jenny Agutter i Peterom Ustinovom. Iako standardno holivudski naivan, Logan’s Run je odličan primjer distopijskog SF-a iz 1970ih sa svim pripadajućim retro-SF šikom koji možete zamisliti.

Nakon kojih mjesec dana ne-baš-nervoznog iščekivanja, saznao sam kako sam nagrađen trećim mjestom. Znate što to znači? To znači da sam jednako dobar kao i Vatreni u Francuskoj 1998! To, čoeče!

Sve nagrađene recenzije će, nadam se, biti objavljene na stranicama portala u neko dogledno vrijeme. Do tada, mogu samo zahvaliti žiriju i sponzorima na dodijeljenoj nagradi te Goranu i Ireni na podršci i pomoći. Dobitnici prva dva mjesta su inače Mubina Mešić i Vanja Veršić, kojima ovim putem čestitam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.